Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När Du for

Det blev tomt när Du for
men jag behöver ju ingen
beroende är svaghet

det var bara utsikten
från mitt fönster
som blev så naken
när Du for

skatorna bygger sina bon
i granen
redan tidigt om våren kommer de

men när Du for vred sig solen bort
och vågorna skummade starkare

jag ser hur havet reser sig därute

härinne silar solen sina strålar
i strimmor över vaxdukens smulor
och ringen från din tomma kaffekopp

jag borde diska den nu
och ställa in den i skåpet

men tystnaden stannade
när Du for
blev jag sittande här bara
med mina skator












Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 960 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2016-03-28 23:26



Bookmark and Share


  inka
Å. Jag säger bara Å!

2016-06-18

  Missi VIP
Jättefin dikt. Suger till mig varje ord.
2016-06-12

  Peter G VIP
En helt fantastisk dikt!
Ensamhet och saknad så vackert gestaltad, en stillbild i rörelse!

"men tystnaden stannade
när Du for
blev jag sittande här bara
med mina skator "

fint!


2016-06-11

    ej medlem längre
En fantastiskt bra text där du klargör känslorna i starka bilder och ord av uppgivenhet. Bravo!
2016-06-09

  Tillbringaren VIP
Underbar text! Dina vackra rader skapar känslor i mig.
2016-06-09

  Rise Little One
Underbart skrivet om ett levande känsla som väcker olika tankar kring den...
2016-06-08

  Yrre VIP
Mycket berörande och fantastisk i sin enkelhet!
2016-06-07

  Wolf Wallström
Fin känsla i denna dikt. Bra!
2016-04-28

  Anya VIP
Mycket fint med en ton av vemod. Passande ord till bilden. Tycker om skatorna du får med i texten...slutklämmen av din text.
2016-04-28

  Daniel_78 VIP
jag undrar hur länge man blir sittande så innan man öppnar upp fönstret igen och låter någon komma in igen
eller en själv ut

känslan går att plocka ut som en formmall, fint !
2016-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP