Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för katter aktar jag mig - inte för klornas skull, utan för allergins, som gör att jag tappar rösten


Det hände i natt

 

 

 

 

det har aldrig hänt förut, nej, tanken var otänkbar,

att jag - när det fanns andra familjära famnar att välja -

skulle bli den som fick äran att

låta en äkta burma kringla ihop sig i min famn

 

att detta skulle ske med den självklara mjukhet

som bara kan ägas av en liten katt, en med undflyende gråhet

kring nos och öron, en med vänligt sprötande morrhår

mot vitskimrande lejongul päls

 

att en så varm och skön så helt bedårar i sin sömn

att handen aldrig får nog av att smeka pälsen

i en båge ifrån under käken, bakom örat över ryggens rundning

och till svansen, lätt, lätt för att inte störa sömnen

 

medan samtalet rinner lågmält över soffan,

vinet skänks i glasen och doften av örter i lammgrytan

blandad med skön basmati strömmar ut från köket

i väntan på stunden då festen kan börja

 

och alltjämt sover kringlan här i famnen

trygg i den oskuldsfullt ovetandes sömn

smekt av handen, medan rösten slocknar

och det är som det ska, för handen talar

burmesiska, kärlekens språk

 

 

2016-03-28  23:59

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-03-28 23:06



Bookmark and Share


  walborg
SEnsuell ljuvlig text! HOppas rösten klarade sig!!!
2016-03-29

  Bossepoet från Österbotten
vacker skrivet
2016-03-29

  Gisela Nordell
fin! har haft tre burmor,en grå och två lejongula, så jag förstår kärleken till dem.Trevligt skrivet!
2016-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP