Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lolita (my heart belongs to Daddy)




my name is
Lo li ta
and uh
i'm not supposed to play
with boys



-



nej, kanske skulle du inte
leka med pojkar, men inte var det
snorungarna på sommarkollo som blev
ditt fördärv, eller hur? det var:
männen, det var:
fadern, det var:
Daddy


och Daddy kommer i många
former, finns alltid där som
en skugga i dina hälar



-



(på bokomslagen
är du alltid där, i ett par
solglasögon med hjärtformade
glas, i en prickig bikini, kanske
liggande i en utstuderad pose -
en flickvamp, en syndig oskuld
och han är
aldrig där, det är alltid
bara du

du frågar dig själv:
var är humbert?)



-



vem är du, dolores? flickan
myten legenden
humbert ville stanna tiden, för dig
önskade att du var ett
foto, fruset i tiden, oföränderlig -
tomma vackra ögon, inte tyngda av
gammal sorg, han
ville bevara dig, som
fjärilarna i hans glasramar



-



yes
my heart belongs to
daddy
ditt hjärta tillhör
Daddy
gör det inte,
dolores?
va?
va?



-



och ni bygger en egen
värld, ett eget land
på ändlösa vägar i
det anonyma Amerika
dovt upplysta av skumma
gatlyktor, blinkande neon
horkvarter, motell, våta
kvinnoögon och kladdiga ögonfransar
snart kan du inte skilja på dina egna
och de andras

du tror att han kan visa dig
hela världen
på sätt och vis
kan han kanske det






Fri vers (Fri form) av Anne Beatrice Nilsson
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-30 00:50



Bookmark and Share


  litetNamn
Jag har läst några av dina dikter, och dom går allmänt i en stil som påminner om boken Lolita, så där drömskt. Lolita var ett bra tema för en dikt.

Det är ett riktigt nöje att läsa det du skriver.
2016-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Anne Beatrice Nilsson