Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Korpsvarta vingar

 

En ängel med korpsvarta vingar

lite tafatt och i ljuset sökande

med sitt blottade hjärta

pulserande utanpå

höll hand i hans

ett ögonblick, en liten stund 

men alldeles för kort tid

enligt Honom 

som så länge väntat

 

 

Längtans läppar kysstes

vedugnsheta, ljuvligt värmande

så mjukt välformade

oskuldsfullt välkomnande 

i sommarstugan, där mitt i skogen

på en liten höjd

ovanför porlande fjällbäck 

med regnbågens glittrande forell

dvärgbjörk och snår

flugor i gapande näbbar

i fågelholkens inre

små blyga styvmorsvioler 

under fönstret, där nattpottan tömdes

gummistövlar och djungelolja

mot surrande myggors

envetna blodtörst

 

 

"Kom med mig, bad hon"

 

 

och där bland gyllene hjortron

på myrens våta marker

fann smaker och dofter varann

i ljuvligaste harmoni

och prunkande blåbärsris

böjde sig ödmjukt

av kärlek

 

 

Hon älskade

hans strykfula stentroll,

fjällvallmons böljande skirhet

invid kallkällans klara vatten

och lappugglans dova rop, det trolska

som hördes uti skogens stilla, rofyllda lugn

där björnhonans ungar lekte 

bland tallkottar och grankvistar

just där sagorna har sin början

och naturens ande

tar vid

 

 

Så gick en lång natt

i den blå utdragbara kökssoffans 

trygga mjuka omfamning

under raraste gamla gökur

och rödrutig gardin

men i gryende morgonens skönhet

fylldes skogsfågelns sång av saknad

ty änglarna höra himmelriket till

även de som fått korpens

kolsvarta vingar

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 606 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-03-30 03:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken vacker och så bra skrivit.
Vacker bild med!
2017-01-23

  Peter G VIP
Shit, vilka vackra naturskildringar!
Du tar mig med till den där stugan fjällbäcken och skogen!

Jäkligt bra den här!
2016-06-15

  Lars Hedlin
En mycket bra text
2016-04-01

  Carl Mikael Fäldt
Urfint vill jag säga om din text!

Naturkopplingen fick mig att lyssna lite bättre än vanligt!

Tack för givande läsning!
2016-03-30

  Ezmeralda VIP
Oj, jag blev helt betagen av din text. Så fint skildrat av naturen och även det vardagsnära. Änglar finns både med vita och korpsvarta vingar.Jag bokmärker den.

2016-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP