Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att leva är som att gå på en lina







I ljuset känner jag mig säker
går med stadiga steg
den ena foten framför den andra
ser var jag går


I mörkret känner jag mig osäker
går försiktigt
den ena foten framför den andra
längtar efter ljuset




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2016-03-30 11:53



Bookmark and Share


  Junia VIP
Sååå sant som det är skrivet! BRA
2016-04-10

  mike irow
är...
emellan
och
inne...
2016-04-08

  Pratolina
Ja, så är det....och tänk vilka blåmärken jag fått av alla gånger jag tappat balansen och trillat ner! :)
2016-04-06

  Magdalena Eriksson VIP
gillar ditt språk får alltid med mig något som känns.
2016-04-04

  Teresia Ridell
Insiktsfullt.., bra !
2016-04-04

  ResenärGenomLivet VIP
Man får försöka hålla sig i ljuset då...fint belyst...
2016-04-01

  Ninananonia VIP
Så sant. Väcker tankar
2016-03-31

  StinaJ VIP
Det är en snårig balansgång att gå på livets lina
2016-03-31

  Eva Helene VIP
Ja, det gäller att ta det lite försiktigare när ljuset inte finns där och leder. Så fint om dessa kontraster!
2016-03-31

  Åsa Njunjes
Ja, den ena foten framför det andra oavsett om det är ljust eller inte. Så fint denna får mig att tänka på att det är just så det är. Ett steg i taget!
2016-03-30

    ej medlem längre
Lätt att tappa fokus i mörkret, men man får inte ge upp.
2016-03-30

  M.Eta
Lite trevande mörkergående, lättar med ljusets hjälp,visst är det så.
2016-03-30

    Birgersdotter VIP
Mörker och ljus..hand i hand
2016-03-30

    Dan Myrbeck
Mörkret och ljuset
bra belyst.
2016-03-30

    ej medlem längre
Mörkret vill vi nog helst slippa, men ingen slipper nog undan tider av prövningar.
2016-03-30

    ej medlem längre
Livets båda sidor ger du ord för här!
2016-03-30

  stig wikman
Ja , Marita.

Du går på en poetisk lina , men den är inte slak , utan spänd och spännande.

KRAM FRÅN SW.
2016-03-30

  Maria Sundelin VIP
Tror nog många känner igen sig i den känslan
Kramar
2016-03-30

  Niliboy
Ja, jag dyrkar egentligen ljuset, men börjar lära mig mörkret, fast jag stöter min fötter jämnt å ständigt! Fina tankar om livet....å ljuset.
2016-03-30

    ADI Nehlin
fint skaldat
2016-03-30

  Öknens Ros VIP
Svår balansgång i mörkret, man famlar omkring i livet när inget ljus finns.
2016-03-30

  Marianne Räf
Så är det! Bra beskrivet! ;D
2016-03-30

  ULJO
Valet mellan ljus och mörker är enkel. Det är ljuset som ger oss den energi vi behöver.
2016-03-30

  överlevaren VIP
Livet är en balansgång med trevande fötter för att hitta rätt väg och gå i ljuset!
2016-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP