Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt intellektuella systembolag

 

Tyvärr så har jag inte sjutusenåttahundraåtta applåder

eller femtontusensexhundrafem kommentarer

och fyrahundrafemtio skrivarvänner

- är inte heller en erkänd poet

 

Jag är INTE den mest läsvärt popläraste poeten

om ens jag tillhör kategorin

Ser dock nyfikna ögon besöka min sida

och slurka i sig rader av mitt författarvin

De allra flesta nöjer sig med ett glas i strupen

ty smaklökar deras säger Stopp för mer

Andra vill nog ha ett par glas till av bokstavssupen

och någon vill åt hela bägaren, och snällt i mailen en önskan ber

 

Författar rader med billigt tyskt lantvin på pränt

Alfabetet är ett hopkok av äkta hembränt

Nivåer av ordfylla med spya i tonårstid

Stavelsedrycker som inte passar varje individ

Upper class vill ha berusning med champagne och likör

Med finaste konjak de skålar i kör:

- Vi äro poeter av finaste dygd

- Ett slutet sällskap som noggrant väljer sin bokstavsbryggd

 

I min mörka gränd serveras allt på ett enkelt träfat

Där vanlig "husman" kanske inte passar sällskapet som produktionsresultat

Kanske är min sida ett low class fyllehak?

- Troligtvis, a ´la carte med chardonnay i glaset är mer vår smak

Ledsen om min bägare inte passar slutna poeters sällskap

med alkoholhalt av allehanda jäkelskap

Min bokstavsrestaurang serverar enkelt från livet

Menyer med bokstäver med sånt som vissa anser vara horribelt

 

Jag får be er att backa, och lämna denna fyllekö

då detta sortiment av ord ej er passar

Ber om respekt och betackar mig ert ordspö

Och tackar allra ödmjukast er som gillar Valkyrias stavelsekassar

// Valkyria-Fatale - en Quinna direkt från livet

 

 Bildkälla: Privat bild (upphovsrätten är min) från mitt Instagramkonto https://www.instagram.com/kristina0179/

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 635 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-31 04:18



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Du sätter fingret på något som irriterar mig å det jävligaste... nämligen totalt själlös och urvattnad poesi, som dock hyllas och uppmuntras av dessa ryggrunkare.

Den som har flest vänner vinner! Typ. Jag föredrar kvalitet framför kvantitet, vad vänner anbelangar.

Jag super gärna ihjäl mig på din poesi.
2016-05-11

    ej medlem längre
Dina texter är läsvärda.
2016-03-31

    ej medlem längre
Dina ords bouquet doftar aromatiskt, smaken av dem är exemplarisk.
Dock med en viss bitterhet, men ändå en sötma och eldighet i sin eftersmak som säger köp mig. Drick mina ord och tankar ty jag är en druva av ny sort.

Lämna oss inte.
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale