Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Grå vår - eller er?

 

 

igår hade vi en grå vårdag

- sånt händer, för våren är inte alltid

spädgrön och himmelsblå -

 

vi hade en grå vardag

att lämna bakom oss

när vi steg ombord

 

havet låg utspritt,

grått som ett okammat

åldringshår,

lätt kruslockigt på ytan

 

på håll steg ett fartyg ur dimman,

försvann,

dök fram igen

 

en moderna tiders flygande holländare

med grå musik från en dimmig orkesters

tut, tuuut! tut..

 

likadan var den dagen här i norr

som några timmar söderut

under samma blaskgrå himmel

 

men på marken

blommade blåaste krokuspysslingar

i luften

skrattade måsgänget ovanför hamnen

Vår vår är nu!

Er kommer senare ...

 

2016-03-31  13:31

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-03-31 12:30



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Underfundig slutrad, trevlig läsning!

2016-03-31

  Maj-Lis VIP
Fint
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP