Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En brynja av is

 

Följ ryggens kurva/ det sneda

vid/ höften

brynjan av/ is över 

hjärtat/ en hjälm/ glödande

ögon

utskurna/ ur skuggorna

lukten av järn.

 

- Hon hade vingar, tunna flagor i vinden.

 

Under tiden ritar rötterna världskartor/ mellan

träden/ i jorden/ slingrar maskarna

erövrare

av sina egna vägar.




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 245 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-06 22:39



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Åh, jag har tänkt på erövrare hela dagen! Maskar som erövrare, bättre än det jag tänkte. Och rötter som ritar världskartor.
2016-04-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om islossning i natur och hjärta.
2016-04-07

    ej medlem längre
en återställning av kropp-

ur (på väg) dragskåpet, En korkskruv+
2016-04-07

  i af apa
tänk att få erövra
sina egna vägar!
det är någonting stort,
faktiskt
2016-04-07

    ej medlem längre
Så strålande bra hela, expressivt brynjan av is!
2016-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo