Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppenbarelsen

I fågelstrupen vilar vår´ns gudinna
i dröm om grönt i snö på tidens sel.
Hon spritter upp ur vilans tunna hinna
när solen återkommer, grann och hel..
Hon famnar cittran, sömn och mörker svinna.
Hör: himmelskt, rent gudomligt cittraspel:
Som regnande solstänk med skratt i, toner strila
ut över jord som varsamt väcks ur vila.

Nu stiger saven upp mot livets himlar,
nu bjuder kärleken sitt smörgåsbord,
nu rider sommarsolen himlens skimlar,
strör blomsterfägring över brudklädd jord,
till ljuv musik. Klara toner vimlar;
var ton så klar som luft och ljus i nord.
Och livet ler ikapp med vinterfången,
som jublar fri: Gud bor i fågelsången







Bunden vers (Rim) av S-E Forslin/same
Läst 341 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-01 14:11



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Härligt flyt och fina rim i denna vackra dikt. En jambisk femtaktare när den är som bäst. Enda raden jag stakade mig en aning är den näst sista i första strofen. Det är alltid svårt att använda trestaviga ordens sista stavelse som betonad. Lättare då att ha en enstaving där i stället...
Mycket fint skaldat!
2016-04-02

  Öknens Ros VIP
härligt skrivet om vårens ljuva tid
2016-04-02

    ej medlem längre
Det kan man säga är en uppenbarelse att se våren så här vackert beskriven!
2016-04-01
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same