Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
mars 2006


Stranglehold

Dina fingrar höll ett stadigt grep om min hals. Hysterin i dina ögon höll mig trollbunden, jag kände inte igen dig längre.
"Sluta..." Är det enda jag fick fram.
Leken har förvandlades till allvar, rädslan trädde fram. Jag kippade efter luft som en fisk på torra land och höll hårt i dina händer. Och försökte slingra mig loss, men ditt grepp är för starkt.
"Snälla... Sluta..." Tårarna trädde fram. Dina ögon lös av ditt andra jag. Klockan slog långsamt och sekunderna hade aldrig känts mer frånvarande. Det hann gå fem sekunder.
"Säg att du har gett upp! Säg förlåt!" Skrek du och tryckte våldsamt upp mig mot skafferiet och ett paket cornflakes föll till golvet.
Jag sparkade och försökte trycka in mina naglar i din högra arm, men du släppte inte och ditt grep hårdnade. Jag började se suddigt. Mina slag avtog och jag blev svagare. Fortfarande fokuserad på att andas. Jag facklade med blicken mellan dina ögon och fönstret utanför.
Solen sken och utanför blommade krokusarna. På andra sidan fönstret sjöng även fåglarna, jag visste att det gjorde det. Men jag kunde inte höra dem.
Plötsligt släppte du bara taget och jag föll ner till golvet. Jag kröp ihop i fosterställning, min eviga försvarsposition. Jag hostade och kände de ostoppbara tårarna komma.
Jag minns inte hur länge du stod och såg ner på mig, kanske flera minuter. Sedan ryckte du bara på axlarna och lämnade mig där. Lyssnade efter dina tunga steg upp för trappan. Minns inte hur länge jag låg där.
Jag sa inte ens hej då, när jag med darriga steg gick ut i hallen för att ta mig mina trasiga converse. Jag virrade halsduken flera varv medans jag gick mot bussen. Letade efter cigaretterna i tygkassen och drog snabbt upp en röd prince 100. Medans jag gick där i villaområdet och hyperventilerade cigaretten. Lyssnade jag efter fåglarna som sjöng så högt. Det kändes nästan som att deras små kroppar skulle spricka. Jag tog upp min bärbara cdspelare och såg att Franz Ferdinand låg i. Struntade i att ens lägga ner i cdfodralet och kastade ner den direkt i kassen. Letade upp "Best punk album ever!" och la i den. Hoppade direkt till spår fjorton.
U.K Subs.

"It's oh so painful but nice
But I can only take it once or twice
Got a stranglehold on me
Got a stranglehold on me."
Fri vers av Novelty VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-01 16:34Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Novelty
Novelty VIP