Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett favorit tema för mig.


3 dikter mot kaos i vardagen

KAOS I VARDAGEN
Kaos i vardagen
kan finnas hos den
som jobbar för mycket,
och
hos den som inget jobb har
Kaos i vardagen
går hand i hand
med psykiska hinder
och de som har stor familj
Men just i vardagen
finns hemligheter
Ja, små nycklar
Metoder till hur man löser
kaos i vardagen

TIDEN OCH EN SKOGSPROMENAD
Om man ser tiden som en fors
som strömmar framåt
Då är vovven och hennes
skogspromenader
som pålar
nedslagna i forsens botten
De delar in tiden
i mätbara stycken
så att den inte svämmar över
Plötsligt kan hon då
samla tankarna
och ser träden i skogen

EN OSTMACKAS BETYDELSE
Hur kan en ostmacka vara
symbolen för trygghet
och ett gott liv, för min del?
Jo, för att varje morgon
slår ostmackan i min hand fast
att jag har en vana
En rutin som är
som milstolpar i tiden
Milstolpar som fäster
mitt annars så
kaotiska och yviga sinne
vid trygga punkter
längs HELA tidens långa sträcka
Trygghet jag kan vila på




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 386 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-03 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner