Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

V-streck i luften


Förlåt,
bara ett tunt lager kvar, nästan som en hinna,



man tränger igenom huden ända in,



eller varför inte
in genom näthinnan,
detta tunna filter

som fångar upp allt ljus och centrerar det i våra sinnen



och i våra tankar

och i våra medvetanden

och formar ord,
kanske till en sång,
ett högt berg
av intryck


som man bara måste

bestiga.





De tomma gatorna tickar som stoppljus i väntan på att få slå om,
allt vaknar till liv,


låter någon stå en stund på tomgång och hålla sällskap
då vinden susar i björken av förväntan.

Vara där
när skeppen lägger till nere i hamnen,



vara där och rädda dagen till ära.



Försöka återskapa
den där tiden.

kanske högst upp i vindsvåningen där du är ett kosmiskt ögonblick
som jag försöker famla mej fast runt

försöka hitta rätt
bland materialismens alla byggstenar,

konkret, och levande i rörelse,
det som är vackert och briljant


ligger en flock albatrosser som ett v-format streck över himlen




Prosa av Lars Gullberg
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-01 14:28



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Skall lägga till det
kom bort i hastigheten:
Tack för att vi fick skåda den!
:)

2016-10-01

    Sefarge VIP
Dikten ligger som en
Lyrisk tubkikare i
Skaldens säkra hand!
:)
2016-10-01

  Nanna X
Vackert V-sträckt!
2016-10-01

  Bjarne Nordbö
Finner många snygga passager här och avslutet rent formidabelt.
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg