Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den hispiga gråsparven





Vi är
som fåglarna i parken.
går där och pickar på gatan.

En domherres ögon
är sorgsna.
De är många
men känner sej ensamma.

gråsparven är ful
och skrynklig.
Den verkar hispig.

De tunna löven
vet att de sitter säkert
men som livet självt
kommer de att
lossna

När vi väl förstår
att vi är som duvor,
klättrar vi upp i träden
och sjunger på grenarna,

men vi vägrar se oss
som gråsparvar




Prosa av Lars Gullberg
Läst 345 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-03 10:27



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Jag känner gråsparven nu, tackvare denna vackra sköra lilla skrift! Tackar!
2016-04-05

  överlevaren VIP
Poesi som andas skörhet med stark inställning!
2016-04-03

  KYREUS of Sweden
Härlig livskraft
2016-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg