Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om våld och Soldiers of Odin

Kontrafaktiskt historiska spekulationer är inte en av mina favoritgrenar. Dock - jag måste något fundera över hur utvecklingen kunde ha tagit gestalt i det sena 1920 till tidiga 1930-talet i Tyskland om Rhöms brunskjortor och senare SA-pöbel hade mött ett resolut, kanhända våldsamt, motstånd från andra medborgare som vände sig mot rasism och nazism.
Ingen kan med bestämdhet säga vad som skulle ha hänt, det är emellertid min övertygelse att det kunde ha ändrat historiens gång som vi känner den. Frågan är om nazism och fascism och deras olika uttryck kan förhindras med annat än våld. Det är med stor glädje jag läser att den nazistiska organisationen Soldier of Odin mötte ett mycket bestämt och fysiskt motstånd i Göteborg.
Jag tror att denna typ av motstånd är absolut nödvändig och ett av flera verksamma medel i att förhindra att en fascistisk och eller nazistisk idéströmning förmeras och förtätas till praktisk politik. Om jag varit på plats i Göteborg hade jag inte dragit mej för att använda mycket resoluta, möjligtvis våldsamma medel mot den nazistiska pöbelhopen, samt uppmanat andra att göra gemensam sak med mej.
För att tala med Zygmunt Bauman är det sannolikt att dessa gatukämpar, när de inte längre behövs, kommer att stoppas av sina egna; av den nazistiska/fascistiska miljö varur de är komna, med mycket brutalare medel än vad ett folkligt motstånd kan mobilisera. Detta senare, är ingen kontrafaktisk spekulation utan en historisk situation. Måtte det aldrig gå så långt – varhelst Soldier of Odin och deras likar dyker upp, detta bruna jävelskap, dessa nazistiska lynchmobbar dyker upp, skall de stoppas med alla möjliga medel och av var och en efter sin förmåga.

 

Roger Karlsson

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Roger Karlsson
Läst 364 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-04-03 12:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Konspirationsclowner som bröd, bostad och fitta är inget att bry sig om, Roger. Såna fiender får det gärna hållas och finnas fler av, de som gör sig själv och deras sak till åtlöje. Håll fanan högt! Kampen för rättvisa och värdighet måste fortsätta. Krossa brunhögern!
2016-04-04

    ej medlem längre
Du tycker alltså att de som inte tycker som dig ska misshandlas., alternativt kallas idioter. Vad skiljer det åt nazismen?

Fast det bästa av allt är att tokvänstern inte ens fattar att de där son of odins är skapade av säkerhetspolisen. För att få tokvänstern att fokusera på annat än de aktuella samhällsproblemen.


2016-04-03

  Roger Karlsson
Bäste anonyme bröd, bostad och fitta - Du är en idiot -en i Aristotelisk mening en stor idiot

MVH
RogerK
2016-04-03

    ej medlem längre
Lol, en våldsverkare arg på andra våldsverkare. Kul :D
2016-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Roger Karlsson
Roger Karlsson