Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vandring i naturen..


Vandraren

En vandrare
med vårmorgonhänder
nuddar med mjuka fingertoppar
vid den ännu köldfrusna ängen.

Solguld berör spegelbild,
glittrande daggkristaller
längs fjolårsstrå
lyfter fram livet ur sin vila.

Han kupar sina vårmorgonhänder
om solguld,
smeker björkens knoppar
möter sedan
skygga och bruna ögon
som dricker ur vårflöde.

Ur vårmorgonhänder stiger
en sång med vackra toner
en strof som dröjer kvar
över ännu vårfrostig äng.

COPYRIGHT Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 466 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-04-04 10:52



Bookmark and Share


  Margit Grell
Vackert!
2018-12-29

  Lindha W Gustavsson
Mellan vinter och vår - kan inte beskrivas bättre!
2016-04-08

  Lena Själsöga Keijser
läser dig ofta är på väg att skriva
det är bara det att jag så ofta är trött
och det kanske inte är en ursäkt
det jag önskar säga är att det är en fröjd en helandegåva läsa dina ord
höra din stämma andas genom dina ord

2016-04-06

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker vårhyllning...
där vårmorgonhänder smeker
alla våra sinnen till hopp o glädje...

"Ur vårmorgonhänder stiger
en sång med vackra toner
en strof som dröjer kvar
över ännu vårfrostig äng."
2016-04-05

  mickech
Underbar, mycket vacker snyggt gjort!!
2016-04-05

  ULJO
Så vackert skrivet
2016-04-05

  Ljusletaren
Ljuvliga ord om hur en underbar frostig morgon kan vara/ kram
2016-04-04

  soligajag_1 VIP
Vilken fantastisk början på gryningen
och detta magiska under som grönskan och naturen ger!
2016-04-04

    ej medlem längre
Du trollar fram skön poesi med dina händer.
2016-04-04

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text!
"Vårmorgonhänder", underbart ord!
2016-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon