Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skamsköljning

Jag uppsnappade ett ord

som apellerade till mig.

Ordet var "skamsköljning".

Det var en författare som berättade i P1

att han ibland drabbades av detta.

Det är något som vi alla kan drabbas av ibland.

Det kan kanske gälla någon dum grej

man gjorde i ungdomen

men som idag får skammens rodnad

att utbreda sig på våra kinder

när det kommer upp i ens tanke.

Det bästa är då att lägga tankelocket på.

Det tjänar ingenting till att lägga energi

på något som inte kan göras ogjort !

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-04 16:35



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Bra skrivet om all denna ånger och skuld. De två sista meningarna i texten får bli mitt ledord.
2016-04-05

  Nellie629
typ som i att förtränga?
2016-04-04

  Solstrale VIP
Skamsköljning, när vågor av ånger gå genom märg och ben, får iskylan under huden att ge ansiktet blekhet icke rodnad, och man tänker genom hela varat varför kan jag inte bara få försvinna! Bra ordat och ett ämne att tömma insikter ur! Tack!
2016-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP