Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JAG HAR ALDRIG SUMPAT ELLER BOTT I EN FÖRSÖKSLÄGENHET ÄN SÅ LÄNGE TROTS ATT JAG ÄR SVENSK OCH UTAN BOSTAD SEDAN SKILSMÄSSA OCH SJUKDOM 2008 (DÖD 3 MINUTER)


Poeter: Sluta ljug och kom med konstruktiv kritik



En ynklig elak liten människa
påstår hemlösheten vara självvald
Men vill man verkligen ha sjukdom i sitt DNA
varför vänder flyktingarna i så fall blad

Sedan använder han en lögn
som bevisar hans karaktär
Att han är elak och dum
en ondskans konstnär

Han vägrar se sanningen
försöker bortförklara den
Självklart blir mobbningen
en ingrediens ovanför pannbenen

Fortsätter med att alla väljer sitt liv
men redan födelsen sätter stopp
Ett våldtäktsoffer kan få HIV
andra en stroke eller lungpropp

Har alla dessa belackare
inte rätt att vara arga
Är våldtäktsmannen en stackare
lungproppen en mänsklig varg

Påstår mig skylla allt på flyktingar
undrar om hans läsförståelse är på högsta nivå
Äkta empati är inte hemlöse-utrotningar
det borde en äkta förstående människa förstå

Alla har tydligen skuld till sin misär
ja det ju var jag som gav bort min lägenhet
Beställde sjukdomar i mitt habegär
på intensiven fick jag en egentillverkad underhållsbidrags-smet

Tanken flyger
stämma honom för förtal för att tjäna några spänn
Men det duger
med att veta att han inte är min falske vän

 

 

 

 ORSAK TILL DENNA DIKT ÄR FÖLJANDE PRIVATA KOMMENTAR JAG FICK:

svenska hemlösa
1 väljer vara hemlösa
2 har sumpat försäkslägenhet
3 tvingas vara hemlösa
4 väljer sitt liv
5 skyller allt på andra

Jag har hört att du har haft försökslägenhet - som bara svenskar får - men sumpat den möjligheten till vanligt svensonliv.

Du har i senaste texterna skyllt allt elände på invandrare och flyktingar.

Du har ingen skuld till din egen misär?




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 693 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-06 16:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hur kan man påstå att man "gillar olika" när man i själva verket gör skillnad på människor?
Även våra egna landsmän har rätt att ha någonstans att bo och ha något att leva av.
Varför skall vi hata vårt eget folk?

2016-04-06

  Bibbi VIP
Ett tidstecken:"...skall kärleken kallna hos de flesta".
Matteus 24:12
2016-04-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Det är inte alltid man väljer sitt liv och leverne. Saker händer man inte kan råda över. Kasta skit på de mindre bemedlade och sjuka, gör bara en egoist. Alltför lätt att göra när man själv har det bra.
2016-04-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP