Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sinai



Kunde gå ut

naken

på en farstubro

''



och gå rätt in i skogen
och göra mitt behov.
till


fågelsång,

de kraxar skrattande
och jag ber dom

lugna sej



kanske fortsätter jag
gå en bit,
ännu längre in,
kanske hör jag då
någon där i dungen.



som bara står där
med blicken helt still
riktad mot mej,



och hon kanske står så
för att hon

önskar

att upptäcka livslinjer
över den,





och hon pekar och drar
längs över den
med fingret

som längs med
röda blad som fallit
över gator



på mej

parker där man stannat
och satt sej ned i,

och bildat avtryck,
kanske sårad

inombords



hon ser
och känner med sin
handflata


försiktigt

kanske känner månen
på en enda punkt
bakom
näthinnan,



hon står tyst
stilla
och fortsätter
att

utforska mej,

hon hittar ingen gräns,
inga spår
från

några krig,


hör hjärtslag



det droppar
från hennes lugg
av morronens dagg,

medan kvällen
redan
börjat

falla



som om tiden
hållit kvar
denna stund
i en och

samma tid



tyder hon oss
som varandras


ägodelar,



medan hon
befriar mej helt
från all


spindelväv





går vi tillbaka
dit
där vi kom

ifrån,

och sedan

skiljs vi åt


på den platsen
som skiljt

oss här




Prosa av Lars Gullberg
Läst 236 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-04-07 14:56



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Fint flyt, går i tempo, liksom fönad från spindelväv och skit, nice som fan!
2016-04-09

  Goraxy 89 Orion VIP
Tycka Bra om Denna !
2016-04-08

  överlevaren VIP
Mäktig och mystisk medryckande poesi!
2016-04-07

  Opritjnik
Jävligt bra driv! Älskar när det finns något rytmiskt i poesi och tempot här hade man fan kunnat korrigera en metronom efter. Well done!
2016-04-07

  Anya VIP
Är det måhända ett skogsrå diktarjaget stöter på. Tycker om spänningen som finns i texten.
2016-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg