Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
på bilden : fakta


Skillnad på fakta och Avpixlad propagandaHär på sajten sprids propaganda från Avpixlat så som det brukar: utan faktaunderlag och helt källkritikbefriat. Idag har en "poet" skrivit om skillnaden mellan invandrarbarn och svenska barn. Jag citerar en del av texten:

"Ensamkommande barn får
61 kronor per dag i fickpengar!
Det utan att betalt ett enda öre
i skatt inte heller deras föräldrar!
Ett barn fött i Sverige
av svenska föräldrar
sm betalt skatt upp till 50, 55 år
får 7 kronor per DAG!
Och fortsätter betala skatt
på deras unkna pensioner.
Det för att de barnet fötts
med funktionsnedsättningar
med olika bokstavskombinationer.
På grund av dess funktionsnedsättningar
får de jobb som tillhandahålls
av respektive kommun
jobb utan regelmässiga löner."

Alltså ensamkommande barn vars föräldrar inte betalar skatt? Ja, det är inte okej att barn som inte har några föräldrar som kan betala skatt inte betalar någon skatt.

Var kommer siffrorna ifrån och vilka är det som betalar och till vem? När jag läser texten låter det som att de här barnen får 61 kronor i fickan varje dag och det är väl tanken att jag ska göra det. Men efter att jag googlat lite snabbt förstod jag att de pengarna som ensamkommande barn får går till en god man som sedan ransonerar ut dem.

Vad jag kan minnas har mina barn aldrig fått 7 kronor om dagen av NÅGON. Däremot får vi föräldrar barnbidrag. Och som förälder till barn med funktionsnedsättning får vi något som heter vårdnadsbidrag. Vårdnadsbidraget betalar Försäkringskassan ut precis som barnbidraget.

Nu ska jag gå till mina barn och fråga vad de skulle välja: att ha kvar sina föräldrar eller få 855 kronor mer i månaden.

Övriga genrer (Essä/Recension) av Onomatoprofet VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-07 20:49Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
jaha jag visste inte att BARN får arbeta i Sverige? hur gammal är barnet? eftersom "poeten" är 70 + kan inte "barnet" var under 18? jag har också barn med diagnos men de går i skolan. Återigen, inga källor. Barn får inga pengar, det får deras föräldrar.
2016-04-08

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Oj jag vet inte om jag gör bra tilläga utan att fråga, men jag fick kompletterande uppgifter,
---
”Det är 7 kronor per dag för att ARBETA varje dag på jobb som kommuner/staten ger för att dessa med asperger och ADHD och liknande ska ha något att göra. Det kan vara att diska på en restaurang eller gå ut med hundarna från ett hunddagis.

Min son har båda dessa diagnoser och kan ett tiotal olika språk och förutom att tala dem kan dess ursprung. Han är en levande uppslagsverk man kan avbryta honom om romersk historia med något om bibeln och han kopplar över med en gång.

Han gjorde en IQ test inom det han kan och den visade ett IQ på över 130. Som gör att han skulle platsa i MENSA!

Men på grund av att han har diagnosen ADHD gör att han har svårt att sitta still. Annars skulle han kunna vara professor idag.

Frågan mera om du vill

Kram”

2016-04-08

  Onomatoprofet VIP
här kommer källor ( helt rätt påpekat av
you name it)
http://skl.se/integrationsocialomsorg/socialomsorg/barnochunga/placeradebarnochunga/ensamkommandebarnochunga/overformyndaregodman/godman.3609.html

http://www.dt.se/dalarna/ludvika/har-ar-reglerna-for-ensamkommande-flyktingbarn

2016-04-08

  Staffan Nilsson
Jättebra att du tar upp det här!
Låtsaskristna och avpixlat i ohelig allians ...
Önskar att fler kristna tar itu med lögnerna.
2016-04-08

    ej medlem längre
Helt källbefriat är ju även din text!?! Gillar speciellt tredje och sista stycket, bra avslutning. Men saknar källor för god man, "poeten" etc. - eftersom du själv påpekat avsaknad av källhänvisningar (annars hade det - möjligen - inte märkts...) Hej :)
2016-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP