Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


På Mälarhusens strand, Österlen


Påskafton 2016 - i Sverige

Havet låg blankt och stilla och ingen vind krusade dess yta.
Invid vattenbrynet skimrade det klara vattnet ljusgrönt.

Strandpiplärkan drillade i skyn och en flock skrakar
flög snabbt västerut, mörka skuggor över de vilande vågorna.

Utmed den ljusa stranden vandrade spridda grupper,
oftast två och två, sällan ensamma förutom de som joggade.

Ett ungt par  invid en strandrågsklädd sanddyn
satt där småpratande med sitt lilla barn som grävde ett hål
med sin röda plastspade i den ljusgrå finkorniga sanden.

Strax ovanför horisonten avtecknade sig Bornholms djupblå silhuett.

Havet låg blankt och stilla.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-09 08:32



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En vackert skildrad
påskafton vid havet
på Österlen. Ett härligt
lugn!
2016-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP