Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du får inte ligga med mig i Örebro

avskummad som en god öl
tackar jag för den här dagen
stiger upp ur sängen
är en röksignal
en tunn slinga hår mellan drömmande fingrar
grabbarna som vill ligga i Örebro får leta någon annanstans
här är fullt
katter och svarta kanin och Svetlana och några andra ligger i min säng
och hur ska jag stiga upp om jag är en människa
människan har ingen lust att stiga upp
röken ska ändå stiga in i de vita luddtofflorna och laga gröt
dimman ser in i dimman och gillar sig själv
rå grå äkta
huvudet över vattenytan
man kan ha konversationer under vattenytan synlighetsbarriären
ja visst
men det ser bra ut när något sticker upp
en snyggt förpackad människa är det enda som krävs
för att få va med
men idag är jag ledig och utan annat uppdrag än att vara sann med mig
tyngdlagen den riktiga magens evangelium skiljer inte på kropp och själ
du är vad du äter ligger och står
nu är jag uppe nu är jag här i rummet
kanske kan jag vara ledig från den där jobbiga människan som jag släpat på
hon vet varenda pinsam detalj om mig
tänk om jag kunde höra den där jobbiga människan säga
nu ska du var i rummet och du har allt som behövs
mig tappar du inte bort
gör en upp eld
stå i elden
eld kan inte brinna sönder
vi är en återvinnande plats
en rök som stiger upp för att se hur livet ser ut ovanifrån
ända till sorkarnas kulle ser jag
stannar där ser hur min by ligger och puttrar i vårsolen
min älskade byhåla idag är jag ledig.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 552 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-04-09 11:48



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Härligt förmedlade tankar och känslor på en ledig dag!
2016-04-10

  Peter Olausson VIP
"Idag är jag ledig" - vilken fanfar i våren!
2016-04-09

  ULJO
Bra text. Tur att jag fick läsa den
2016-04-09

  Mats Edin VIP
Brinnande bra betraktelse
2016-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart bra diktat om att få vara ledig och själv. Vilket man ibland har ett stort behov av.
2016-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP