Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barns drömmar.

Barnet drömmer leende i sängen.
Hon springer ikapp med hästar
på ängen, och solen skiner.
Andra skrattande barn springer,
Trädgårdsmästaren står och vinkar.

Ett annat barn drömmer gråtande i sängen.
Solen har ramlat ned.
Huset och hästarna med trädgårdsmästaren
har brunnit upp.
Hon springer, snubblar, ramlar.
Elden kommer närmare...

Barnen möts på en strand.
Allvarliga, tysta , hand i hand , barfota
går de längs vattnet.
minns, letar, söker,
någonstans måste de finnas;
hästarna, barnen, trädgårdsmästaren.

På motsatta stranden
går en man och en kvinna.
De håller också varandra i händerna
leter allvarliga, tysta.

En gång skall stränderna mötas.
De sökande finna varandra
Solen komma på sin plats,
barnen leka med hästarna och varandra.
och mästaren vinka och vaka.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-09 18:58

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En starkt berörande dikt
har du här skapat, så full
av klara fina bilder.
Mycket vackert
2016-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram