Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alltings förklaran/förklaring

Solguden är ute.
Sol ute, sol inne, sol i sinne.
Sol ute, sol inne, sol i sinne, en mänsklig version, av om jag hade varit en tupp.

Det finns dem, som är justa mot sina tuppar.
Sol ute, sol inne, sol i sinne.
Dem som inte slaktar, sin tupp.

Sol ute, sol inne, sol i sinne, så finns det dem, som är övermåttan positiva.
Jag har funnit att sol ute, sol inne, sol i sinne, solguden är på glatt humör.
Fastän solen är ett tingest som skapats.
Hur vore det, om det inte fanns en gud, för allan del god sak.
Har Gud god smak?
Det måste han ha?
Jag tänker mig, att han är positiv.

Jag tänker mig, övermåttan Gloria, på alleting städes.
Elektroner, eller var det atomer, som inte alltid syns, men ibland, såsom en solstråle. Och tiden som ryms, tiden som finns, prickar som flyter eller flyger omkring; Välj vad du ser. I närheten av en bild.

Elektroner eller atomer, som formar en Gloria. Det är inte alltid så lätt, att ta på vad som kan ses som en Gloria. Vad är den gjord utav? Är det sOL UTE, SOL INNE, SOL I SINNE? Eller skapas ett kaos, kanske fint, vem vet? När Molnen står i stiltje, i den gråa atmosfären, en grå dag? Cèst Triste? c`EST LA vIE?
cÈST lA Vie, låter så underbart, fastän det bara betyder; Sånt är livet.

När molnen står i stiltje, och dagen är grå. Komprimerade Elektroner eller atomer, en sönderfallande Gloria. Och inte göra sig avgudabilder, för att vadhelst man finner vackert, eller fult för den delen, kan man försöka göra sig en avbild av, och kalla det Gud. Kalla det vadhelst, men inte Gud, därför heter blomman blomma, och så vidare, nä , kanske bara för att folk skall förstå vad man menar. Jag är inte dum totalt, och slutligen avslutar jag med min kopp kaffe, som kan göra en dag så underbar. Lite sällskap på det, är som kaffe med bit.




Bunden vers av Mim
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-11 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim