Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hasselnötter

 

Dina knogar/ LOVE på höger

HATE på vänster. Varför slog du alltid med höger?

" Den man älskar" ( dina sammanbitna käkar)

Ringen täckte T. Den var av silver. Precis som de virkade uddarna

på den där bordsduken i sammet.

" Den är bara till pynt", sa du. Sen torkade du mitt ansikte, snoret, tårarna

och blodet. Silveruddarna skavde mot min kind, sammeten var mjuk. Precis som när dina ögon var mörka och jag glömde att ducka. Ådrorna på din hals, som ett gammalt träd. Spindelnätet bakom ditt öra. Då log du, glödande av alla ord du inte kunde säga. Jag vet ju det, men ändå. Det var jag. 

Att inte hamna på marken, skälvande bland de andra hororna. När snön bara är kall under  fotsulorna och det är verkligheten. Kanske skulle någon se spåren av nakna fötter, rävspår i skaren, dropparna av blod. En skadeskjuten hora och flykten förbi stenen där vi hittade porrtidningar när vi var små. Hasselsnåren på ön mitt i åkern. Kallare än så kunde inte brynjan bli. Att frysa är ändå ingenting, om man jämför. Så jag gjorde det. Lät bli att frysa.

Duken, jag har den kvar. Fläckarna syns inte för sammeten är mörk och mönstret sammanfaller med spåren efter dig. Blod som har suttit för länge går ändå inte att tvätta bort, så jag låter bli.

Jag springer på skaren ibland, men aldrig barfota igen. Det är bara spännande att se hur långt jag kommer innan den brister. När jag äter hasselnötter tänker jag alltid på dig.

" Man måste knäcka deras skal först, sen äter man upp dem"




Prosa av Kozo
Läst 455 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-04-13 12:47



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilken rysansvärt bra slutrad! Hela texten i ett nötskal
2016-04-19

    ej medlem längre
Ett frostigt minne om misshandel
2016-04-19

  Inkarasilas
Vansinnessnygg prosa, njuter i läsandet av alla bilder som fladdrar som gåshud över ryggen och du känns som att svälja rakblad med grädden.
2016-04-17

    ej medlem längre
än bär själen dig.. och
trädkronorna exploderar med denna!
dynamit(e)+

bravo!
2016-04-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver kallt och bra utan försoning om kvinnomisshandel.
2016-04-13

  i af apa
så mycket
på liten yta
det känns som ett rum
& en målning samtidigt
språket sitter tajt & tätt
som en andra hud...

bravo!
2016-04-13

  Scarlett Miryam VIP
... Och välkommen till min dagbok, igen. Det glömde jag i upphetsningen.
2016-04-13

  Scarlett Miryam VIP
These fingers have veins that run straight into the soul of man... vet inte varifrån du fick love/hate-knogarna, men Night of the hunter är nog fortfarande en av mina favoritfilmer (åh Mitchum, åh rösten!). Och när jag kommit förbi det ser jag vilken förbålt bra text du skrivit, "Ådrorna på din hals, som ett gammalt träd", HUR VACKERT... en skadeskjuten hora, Scar känner igen sig och säger att det här är en av hennes Kozo-favoriter, och att slutet är briljant.
2016-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo