Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en Bok

Som en Bok
vill jag vara
inte trädet
Boken

Boken du kramar mot bröstet
raderna du vill läsa om och om igen
Sidorna du smeker öppna
studerar rad för rad
upptäcker nytt
lägger ihop

Boken du inte kan sluta läsa
du kan inte fuska
inte läsa sista sidan först
sista sidan ännu oskriven
för den vet vi inget om än

Jag är öppen för dig
Ärlig
Rak
men du kan inte finna allt på några rader
du måste se helheten
över tid
genom att känna
smaka
beröras

Vad för slags Bok
för dig
vet jag inte
men fylld med kärlek
tankar
och mer
finns jag
I livets antikvariat
i väntan på rätt läserska....




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-13 03:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP