Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och bodil sa, det här är hjärtat.



och bodil sa
en månad nu går fortare än ett hjärtslag
vemodet i
att hon inte finns mer
men hennes ord
de ekar längs gatorna
där sopgubbarna stångas med vinden
och visningsskyltarna tagit över

det är vår och
allt börjar bli vackert igen
jag tickar inte inuti på samma sätt
som jag gjorde då

men jag längtar ändå bort
även om jag vet
att bort är här

bodil sa
det här är hjärtat
mitt slår hårt
fastän jag inte känner

det gäller att se
himlens färg och allt det andra
det som så lätt blir till damm
längs plåttaken









Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 761 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-04-13 09:23



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Vackert fångat och hoppfullt med människor som ser det som göms i sprickorna.
2016-05-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Analfabet som man är vet jag inget om denna Bodil som alla tycks känna - Men dikthyllningen var fin.
2016-05-05

  lisalajsa VIP
Nu känns hon nästan levande igen - tack!
2016-04-22

  Änglaögon
Så fint!
2016-04-14

  Peter G VIP
Blir så varm i hjärtat av att läsa den här!
ömsint saknad och så den där sista allra vackraste slutstrofen:
"det gäller att se
himlens färg och allt det andra
det som så lätt blir till damm
längs plåttaken"
Tack!
2016-04-13

  Annie b'larsson VIP
jag vill inte acceptera att Bodil försvann. du gör henne levande igen. är så glad få läsa det här. tröstar.
2016-04-13

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt om sorg och saknad!
2016-04-13

  Patrik Englund VIP
ja herregud, nog är vi många som sörjer Bodil.

"bort är här" var särskilt fint.
2016-04-13

  Elaine.S VIP
Gillar stämningen och formuleringarna i dikten. Det vilar en sån där -lev nu- känsla och slutet är det jag gillar allra mest.
2016-04-13

  Respons VIP
En underbar dikt där du väver iakttagelser i vardagen med med sorgen i hjärtat och din väns närvaro i tankarna.
2016-04-13

  Silverstripe
En så fin och omtänksam text!
2016-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP