Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En titt ut på gården

Ser en liten vit/svartbrokig katt

som vällustigt vältrar sig på marken

i solens glans

Sedan ser jag en ruggig gammal katt

som smyger sig fram i buskaget

Jag tror att det är den elake katten Måns

Ser att han har blicken riktad mot den andra katten

Jag tänker: Vad ska hända nu ?

Jo när han kommit ur buskaget

så sitter han en stund och mediterar

och sedan lommar han tillbaka

varifrån han kom

Kanske trodde han att det var en vit fågel där

framför buskaget

så att han kunde få sig ett skrovmål.

Ingen vet

Katter är lika lustiga djur

 som vi människor

 

 




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-13 11:29



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Katter är ena lustiga djur. Jag blir lika glad varje gång jag är nära min katt. Igår nafsade han mig i foten...
2016-04-14

  soligajag_1 VIP
Mycket bra skrivet om katter och människorna. Lite likheter har dem.
Egna och kufiska vissa av dem medans andra springer som tokar!!
2016-04-14

    Sefarge VIP
En katalysator
För en beteendevetare
Att analysera:
Prosaisk text
Med klös!
:)
2016-04-13

  Marita Ohlquist VIP
En intressant iakttagelse som väcker tankar!
2016-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP