Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sam Shepard 2

Jag läser en samling texter av Sam Shepard, ”Cruisng Paradise”. Det är korta historier. De är skrivna med en estetik och ekonomi i ord och satser, som ger berättelserna en densitet samt skönhet som kan mätas med mått av Michelangelos slavstatyer i Firenzes Galleria Academia.

Helvete, jag är någon som skriver och gör ett anspråk på att – ja skriva. Med Sam Shepards texter i skallen undrar jag vad fan jag håller på med. Om det han gör är att skriva, vad är det jag gör - är det egentligen att skriva?

Å andra sidan det är hoppfullt att läsa Sam Shepards texter. Nu vet jag att det går att skriva så; så stort.

 

 

Roger Karlsson

 




Prosa av Roger Karlsson
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-04-13 15:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger Karlsson
Roger Karlsson