Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Egenhändigt skapat konstverk


DU

 

 

blåa stråk av lila drömmar

siluetten av en fisk mot 

ett berg av sopor

du skriker olyckligt nu

stormen driver in med ord

 

 

skitiga lurendrejares belackarkonst

hänger över asfaltens värmebölja

smälter ned strimmor av grönska

tilliten mals ned i ockragula fackeltåg

som drar ut ur hjärtats förmaksflimmer

 

svarta hot röda pistoler vita hattar

svängande kjolar till rytmiska ackord

det lurar ett tempel i varje individs bröst 

valvens begynnelsebokstäver nalkas

revbenens orddepåer trycker ut skrik

muskelbergets tyngd pressar det fram

 

den tungsinta belackarens skönsång

klingar falskt i valborgs förstamajtåg

den grönljuva vårgrönskans anhängare

sitter på filten dricker sig rusigt yr

sliter med benens gelés olydigheter

 

vit gul blå rödblinkande bilkonvoj

strider med bilden av det gängse paradisets

idé att dryckesförbud råder på allmän plats

palatsets väggar rasar av folkets skanderande

ett samelsurium av röster får inget gehör

makthavarna kan inte läsa noter

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 500 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-04-13 20:13



Bookmark and Share


    S.p.o.f
Elegant skrivet med ett inlevelse i form av ett detaljrikt bildspråk. Gillar bilderna som dikten frammanar.
2017-08-08

    Peter Söderqvist
Fantastiskt bildspråk.
Smart text.
2016-04-23

  Braindamage
Nej, till skillnad från detta, låter det falskt när dom spelar, makthavarna...
Snyggt! Gillar kontrasterna i texten.
2016-04-21

  Sofhia Wirström
dina ord är som vågorna
böljande
vackra
poetiska

2016-04-17

  Solstrale VIP
Den fria tolkningens halleluja! Och ingen poäng är så bra som den intolkade i sådana fall! Välsigne dig! Kram!
2016-04-13

  Dick Ainranher
Välsnindat och lika tätt inpå kroppen som en svettrand skulle vara på den som är berusad i Panama en kvav eftermiddag. Samtliga poäng som sannolikt finns invävda i det goda mönstret går mig sannolikt förlorade men jag uppskattar handarbetet till fullo.
2016-04-13

  Tabac VIP
Härlig text, vilket underbart flöde...och "siluetten av en fisk mot ett berg av sopor" är genialisk i sin fyndighet.
2016-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP