Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dina gosiga fossingar då du var baby


Du är livets ljuvliga efterrätt som jag älskar

 

Han är en riktig liten spjuver 

med glittrande blå ögon

ett skratt som bubblande smittar

och leendet, hans underbara leende

som får allas hjärtan att smälta

en liten charmör

så oemotståndligt söt

 

Korta små ben

som alltid pinnar på

myror i brallan

och så svårt att sitta still

men kryper ibland

upp i famnen

och vill kramas 

med sina små mjuka armar

lindade om min hals

en blöt puss eller två

kan man också ha turen 

att få

 

 

Hans lena mjuka hår

doftar så ljuvligt barnagott

så där att man skulle kunna

snosa och nosa

och mysa i all evighet

som när han var liten baby

och snusade tryggt och varmt

som en liten groda

i min famn

mot min axel och hals

 

 

Men nu har lillkillen 

myror i brallan 

och fullt upp med allt

han vill berätta, visa, smaka

pilla på och undersöka

prova, skruva, leka med

här och nu i livet

han älskar traktorer, blåbär, 

bilar och halsband, sina katter

och kaninen, ännu mer traktorer

korv och bollar, Findus och Pettson

åh, vad han gillar att dansa, skutta

läsa sagor och sjunga, bada, skoja

gräva i sandlådan och bygga koja

en riktig liten bonnpojke

på landet bland djur och natur

omgiven av så oändligt

mycket kärlek

 

 

                "han har just fyllt två 

                               och kallar mig för mommo"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 5099 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-14 02:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint och livfullt :)
2016-04-21

  Leo Rudolphzon
när orden talar mera än vad mening säger
då är bra
meninging är fylld av kärlek

jag kan bara hålla med
i dina ord
2016-04-18

  mike irow
vacker!!!!!!!!!
2016-04-15

  Ninananonia VIP
Underbart.. känner igen :)
2016-04-14

  DominiQueen
Så kärleksfullt, och jag älskar slutet.
2016-04-14

  Heikki Hellman
Ett härligt foto, en ännu härligare beskrivning, en liten historia om ditt älskningsbarnbarn. Du är en riktigt kärleksfull mommo. Vem som helst ser inte alla små detaljer i en mänsklig varelse som du har bjudit dem oss att njuta med dig. Till mitt arkiv ett bokmärke!
2016-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP