Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturanalogi

Och du måste akta dig för varma vindar i Januari
För så småningom smälter de alla dina glaciärer
Och dina mörka moln blir till regnväder

Håll dig borta från regnbågar i meteorregn
För det ser lika vackert ut på säkert håll från din säng
Det var åtminstone vad du sa
Du som visste allt och gjorde som man ska

Akta dig för att ha hjärtat som tändsticksask
För gnistor tar dig ingenstans
Och röken kväver dig om den kan

Bestig inte Himalaya, alla inre stormar ska du tygla
Och stjärnhimlen säger allt;
"I rymden är det kallt och människan skulle aldrig flyga"




Fri vers av ingenallsegentligen
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-04-15 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingenallsegentligen
ingenallsegentligen