Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om den lilla dödens extatiska liturgi


När det går för mej

De enda tillfallen då jag åkallar Gud
är när det går för mej
är det religiöst –
varför inte

Den lilla dödens mysterier låter
mej ana en glimt av
himmelriket
som just då
är nära

Extasen när den långsamt ebbar ut
är som att flyta i en
ström av mjölk
och honung

Att landa på en strand fylld av
nedfallna stjärnor i min
älskades dimmiga
ögon ser jag
Gud

 

 

Roger Karlsson




Fri vers av Roger Karlsson
Läst 428 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-16 09:30



Bookmark and Share


  Zandor
vackert förmedlat ;-)
2016-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Roger Karlsson
Roger Karlsson