Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
saknad...


och andra blåa himlar

Jag drömde om dig i natt.

Du satt i öppningen
till den gamla ängsladan.
Det var sommar och
rallarrosen blommade invid laduväggen.
Aftonsol över björkens toppar
och en doft av liljekonvalj
anades i den tysta kvällen.

Ditt leende i stillheten
din blick vilade i min.
Du viskade
att du tillhör stjärnorna nu
och andra blåa himlar,
att jag inte ska gråta mer nu.
Att det är dags att gå vidare
och söka nya sommarstigar.

Tårar på min kudde
och regn på fönsterrutan.
Himlars avskedsbrev berör,
lämnar avtryck
och
jag vill lära mig se
bortom
redan glömda sommarregn.


Copyright Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 808 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2016-04-16 13:08



Bookmark and Share


  Feminaz
Denna dikt är som ett växthus till tröst!
2016-08-06

    carinamnm
"lära mig se bortom redan glömda sommarregn".... :) de raderna berör mig så djupt. Tack!
2016-05-13

  Lars Hedlin
Berör inom
2016-04-21

  aol
Blev så berörd i hjärtat av denna så gripande dikt om en stor sorg,
2016-04-20

  Sofhia Wirström
vackra rader om sorg
så fin
så vemodig
men med mycket hopp
2016-04-19

  Lindha W Gustavsson
Minnen ger starka intryck för en själv, och kan man sen som du förmedla minnen/saknaden i ord som gör att man kan känna en del av det du har inom dig - ja då är man en mästerlig poet.
2016-04-18

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker minnes o nostalgidikt
om en person som betytt väldigt mycket för Dig...
men nu är det dags att gå vidare...
i tacksamhet över det ni fått uppleva tillsammans...
2016-04-17

  Chawa VIP
Vackra bilder...tröst i sorg och saknad...fint...
2016-04-17

  Marita Ohlquist VIP
En oerhört vacker text om sorgearbete!
2016-04-17

    ej medlem längre
Så vackert och sorgset skrivet!
2016-04-17

  soligajag_1 VIP
Fantastiskt vackert skrivet så en tår trillar ner på kinden!
2016-04-17

  louisegirl
Mycket vackert skrivet
2016-04-17

  Ninananonia VIP
Vackert...
2016-04-17

  ULJO
Mycket fint skrivet
2016-04-16

  Palett
Vemodig vacker text !
2016-04-16

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Behagliga sommarkänslor i en svår period
2016-04-16

  Ljusletaren
Vacker bild och ord som går rakt in i hjärtat.

Kramar om dig i din saknad/ kram
2016-04-16

  Tove Meyer VIP
Otroligt vackert. Tack.
2016-04-16

    ej medlem längre
Läser dina vackra ord och känner att allt det vemodiga smeker mitt hjärta.
2016-04-16

  Lena Själsöga Keijser
så vacker
är din stämma

så vacker denna innebördsbild
2016-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon