Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
försöker bara skriva nått bilden är från google


Livselixir

Kärleken är ett

livs elixir som vi måste ha

för att kunna överleva

alla älskar nån eller nått

även dom tuffaste och kallaste

har nått dom håller av.

 

Den håller oss

i ett järn grepp om natten

genom att överösa oss med

kärlek och erotiska drömmar.

 

 Den håller oss sysselsatta på dagarna

då vi fortsätter att fantisera i

våra dagdrömmar.

 

Den får oss att leva litet extra

 

men!

Man är så van vid den

och tar den för given

att man inte saknar den förrän

ensamheten gör sig påmind

och man måste gråta sig till sömns.

Tuff säker och ståtlig är man

i ordspråket

"ensam är stark"

när gryningen stiger upp

och man skall fånga dagen

men!

då solen stiger ner i horisonten

och allt blir mörkt och stilla

ja då är man inte så spydig

när man tittar på sin stora

tomma säng.

 

Och så undrar man

varför det gör så jävla ont

och varför i helsike tycker man så synd om sig själv

 

när man förstår att kärlekens ådra

gör sig bäst i tvåsamhet.

 

 




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 670 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-04-16 20:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ensamheten förstår dig, hör och ser styrkekramar ...en riktigt fin dikt vännen
2016-06-29

  Bo Himmelsbåge
Jaa... ensamheten är ett gissel...
det har vi nog alla upplevt ibland...
tvåsamheten är inte heller så lätt alla gånger, men är nog att föredra i alla fall!
Allt detta väl belyst i Din fina dikt!
Tack!
2016-04-18

    ej medlem längre
Så är det, förstår dig, dina tankar
kramar
2016-04-17

  DominiQueen
Älskade vän, jag hör Dig..
Styrkekram, jag vet hur det känns...
Kraaaam
DominiQue
2016-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP