Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

träda och träda tillbaka

 

 

det finns dagar                         när allt är så stilla

 

        

      då jag tillåter mig att vara desillussionerad

 

 

när jag bara flyter med

och låter allt bero

 

det finns dagar när jag vilar i

 

att allt  kanske varit förgäves,

 

det finns inget mer att vänta

och defaitismen får övertag

 

 

men det är ett lugn över dessa dagar

som ger mig möjlighet att överblicka

när trånad inte längre mitt inre med lågor slickar

och tänder eldar av begär

 

träda och träda tillbaka

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 646 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-04-16 21:16



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Pauserna i livet livsviktiga.
2016-04-24

    Dan Myrbeck
Sådana dagar
behövs.
2016-04-18

  mike irow
du lyckas rymma åtskiliga utvecklingar, tillskott
och förändringar bravoooo!!!!!
2016-04-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Människan ambivalens diktar du bra om, med tänkvärda reflektioner.
2016-04-17

  Goraxy 89 Orion VIP
Riktigt bra Dikt (reflektioner) den här gången - Måste bara gilla.
2016-04-17

    Max Poisé
Aah! Där kom ju ordet!
Lovar att använda det till min nästa dikt som ren hyllning till dina...

Du är så ren i ditt språk, du behöver inte ta i och ändå fyller du alla tomrum. Detta kräver känsla och eftertänksamhet som du behärskar till fullo. Orden och ordvalen blir nästan viktigare än helheten och det gör att jag blir poetiskt tänd av att läsa högt och väl valda stycken från din dikt!

Bravo ( stående) !!!
2016-04-16

  Fem hjärtan VIP
Du förmedlar känslan bra här.. En ambivalent känsla av lugn och uppgivenhet ..
2016-04-16

  DominiQueen
Fint dikt om att betrakta livet och sina egna känslor med lite distans, Du tar det bra, tycker jag.
Jag hörde en vis sak en gång:
"Hur fylla på något som är fullt?" Så likt havet träder Du ebbades tillbaka, stillar Dig, hämtar ny kraft och sen... Och sen... Livets oåterkalleliga rytm flod, kanske med massor av pärlor och lust... Och om Du vill: Passion

Underbar, naken dikt
Hjärtekramar
DominiQue
2016-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell