Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slaget vid Mästerby Visby 1361

 

Vagn spränger fram

i åkallan av

timlig begränsning

 

fyrspann flyr likt åskvigg

över fältens turkosblossande

norrskenshimmel

 

ett tankeskimmer fångas upp  

av han som hoppas blidka

stränga krafters makt

med hästars sken

 

över åker över äng

far vagn över rote

och färdenaby

 

som skönjes drömmars vy

brinner stad och gärde

 

snarfager yngling

krossas i ett slag

i flykt då vallman

höjer sin yxa strax 

 

baneman blir dräpt

var sena smeks i hugg

av yxan som i smedjan

härdats stark

 

 (något omarbetad från 2014)




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 461 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-18 02:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Väl fångat.
2016-04-24

    Dan Myrbeck
Bra skildrat - exakt 600 år innan jag föddes.
2016-04-18

  Chawa VIP
Historiens vingslag sveper sin väv och skapar fragment av svunna händelsers ohyggligheter...
Intressant text! Bra!
2016-04-18

    ej medlem längre
En målande text som frammanar bilder. Underbart att få läsa.
2016-04-18

  DominiQueen
Sista stycket, en makabert vacker beskrivning - nästan glorifiering (utan att värdera eller att moralisera) på en avrättning

"hoppas blidka stränga krafters makt" wow, låter som min själsintention jag brukar säga "häva förbannelser" vilket jag hoppas i att medverka med bl.a genom att bli medvetnare om ordens magi.
BRAVO Gisela, väldigt många vackra metaforer uppdagas vid fleracomläsningae, även om just jag inte förstår vidden av storheten i hela dikten (då jag inte är så historiskt intresserad)
TACK
DominiQue
2016-04-18

  Goraxy 89 Orion VIP
Läst Egil Skallagrimssons Saga? författad av (Snorre Sturlasson?)

Rekommenderas.
2016-04-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande dikt i ålderdomlig tappning, som skapar bilder av livet då.
2016-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell