Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vardagens magi


Kapriciösa april

Förvisso grym är månaden april:
så svekfullt trolös kan hon ofta vara,
fast fågelsträcken i det blå ses fara
och intet alls i världen kan stå still.

En dag är solsken så det räcker till;
den andra är det blåst och regnrusk, bara.
Kan hon sin vilda nyckfullhet försvara
när hennes vädervilja vandrar vill?

Hon liknar mest en vilsen tonårstös
och skiftar kynne nästan hela dagen.
På allt och alla går hon vildsint lös

och ändrar hela tiden anletsdragen,
likt kattan pendlande från spinn till klös,
ty kaos är den enda sanna lagen.

 




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-18 10:34



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Fin sonett-form!

Bohemen
2016-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP