Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gunda, en hon i min smak

 

Jag älskar din doft

av salt och sommar 

 

 Jag är betagen över dina 

ljuvliga former när de brer 

ut sig över nejden

 

I ett rustikt skimmer 

ser jag dig när du välver

dig mot horisonten

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 712 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-04-19 00:01



Bookmark and Share


  stefan.g
Skön text som direkt förvandlar orden till klara bilder.

Salt, drar mig mot havet och i slutet så avslutar du det så bra.. "när du välver dig mot horisonten".

Nu blev det stort, mäktigt och jag ser mig själv sittande inför dess prakt där alla intryck av din början, men även i dess slut. Sammantaget så sprider det en skön känsla av välbehag..

Tack för läsningen! :-)
2019-01-24

  Larz Gustafsson VIP
Gunda hette en av morfars systrar.
2019-01-22

  anits VIP
Vackert skaldat!
2016-09-24

  Bo Himmelsbåge
Får en vision av en saltdränkt ö
i skärgården...
där kullarna mjukt betagande
välver sig mot horisonten
i ett skimmer av dofter o
sommar...

En härlig hägring att drömma om!
2016-04-19

  Peter Olausson VIP
En gåta skriver du, med salt och sommar i näsborrarna. Ser horisontens bågvalv och friheten i ordens land. Det är en dikt med lust och kraft.
2016-04-19

  mike irow
dina ord är klockor med. återklang
som väcker finfina fantasibilder
som själaringningar på galileiska jord
som uppsöker oss i ett rustigt skimmer vem är du? som går
och välver dig i de fjärran
vägarnas exil? jag vet jag vet
men känner
2016-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP