Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar om förälskelsens tid, våren


i lövsprickningens tid

 

 

 kan man se någon, älska någon                  

                                    bortom pålagda illussioner?

när man är inlindad i vaksamhet,   vilande i ickeseende   och hopp om  trygghet

 

om man redan innan tror sig veta utgången... 

         

                                                ska man vandra stigen ändå

 

ett da capo

 

golgata med blodiga fötter

 

nej inga mer smärtsamma upplevelser lagda på kärlekens altare!

 

 defaitos, jag vet

 

man kan vandra med små försiktiga steg

 

 

är förälskelsen en illussion i sig själv

                     ett rosa skimmer över vem den andre är

eller är den en gudomlig Nåd fylld med möjligheter

 

 en väg att lösa upp det hårda  och kalla inom 

:kärleksmagi

 

  kan den vara helande istället för förtärande, uppslitande

en dragkamp mellan två viljor

 

en väg som inte leder mot ättestupan fylld med tårar

 

 

den pilgrimsresan vill jag göra

 

trött på svärmeri,  

erhålla  substitut för kärlek, som alltid vittrar sönder

när blicken klarnar och förnuftet återvänder

 

rädd att  göra jag dig  gruvligen besviken

 

vill nog ändå tro, att det går

 

ladda livet med ömhet och kär lek

vill tro på den vidunderliga kraften

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 499 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-20 03:22



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Följer in i denna med känslan och blir påmind om hur svårt det kan vara att hitta den "rätta". Härligt i avslutet med en hoppfull ton.
2016-04-22

    Dan Myrbeck
Tänkvärt om vårkänslor.

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1640083

2016-04-20

  louisegirl
Vackra ord från din penna...kärleken den sanna, kommer nog när tiden är mogen...finns en för alla, men kan vara svår att hitta på en gång.
2016-04-20

  mike irow
jag fann dina ord
de gick längs mina vingar
till en strupe
klibbig som tråd från
historiens väv...och fastnade
på mig
2016-04-20

  ULJO
Fullständig sann och äkta kärlek går inte att hitta på konstlad väg. Den måste vara rätt redan från början. Det tror jag.
2016-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell