Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För dem som älskat

Det finns oskriven poesi
i ödegårdars trädgård.
Någon har vandrat här,
format stigen.
Ögon har längtat,
händer har smekt.
Hjärtan har älskat.

Ögonblickstystnad.
Pärlemorvinge på
sliten fönsterkarm.
Hållplats,
på väg bort eller tillbaka.
Jag kan känna din längtan
efter den daggvåta violen.

Breven som aldrig skrevs
men som ändå alltid längtade
efter att bli lästa.
Orden spreds i vinden
likt en fladdrande fjärilsvinge
i doften av en sommar.

Det finns en särskild plats
för dem som älskat
och
det finns en stig i juninatten
där de väntar på oss.

COPYRIGHT text och bild ÄNGLAÖGON




Fri vers av Änglaögon
Läst 732 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2016-04-20 16:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ljuvlig text!
2016-06-09

    ej medlem längre
Älskar denna vännen bokmärker den!
2016-05-15

  mike irow
njutbar ren poesi....
dina ord spreds i vinden
likt en fladdrande fjärilsvinge
och nuddar vid
mitt hjärta...
2016-05-08

  aol
Så vemodsvackert skaldat varm poesi som grep tag,
2016-04-26

  Goraxy 89 Orion VIP
Klassisk romantik alltid gångbar och fungerar på romantiker som jag som redan började ha barnsliga romanser som sexåring och fortsatt genom åren.
2016-04-25

  Poesia VIP
Vackert och griper tag med sin vemodiga klang gör din text!

*applåd*
2016-04-25

  Lindha W Gustavsson
Som vanligt blir det en lång suck ( positiv sådan såklart) - jag har alltid svårt att hitta ord längre till det du skriver, det blir enbart upprepningar av den fantastiska poesin som du bjuder oss.
2016-04-21

  Anya VIP
Så fint...tycker särskilt om:
"Breven som aldrig skrevs
men som ändå alltid längtade
efter att bli lästa. "

Så talande. Bra!
2016-04-21

  Lars Hedlin
En mycket fin text och bild!
2016-04-21

  Ljusletaren
Är det din vackra bild? Märk i så fall upp det :-)

Så vacker framfört och så sant dessutom. Bokmärks/ kram
2016-04-21

  walborg
Alltför lite tänker jag kanske just så - det faller sig oftast naturligt att tänka på människors lidanden
2016-04-20

  ULJO
Läser och njuter fullt av denna fina men lite melankoliska text.
2016-04-20

    Thalia
Vacker läsning, tack!
2016-04-20

    ej medlem längre
Läser. Berörs. Njuter av din poesi.
2016-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text!
Läser och njuter.
2016-04-20

  Blåbäret
Så otroligt vackert. Bilderna du ger har så mycket känsla...
2016-04-20

  Silverstripe
Mycket vackert!
2016-04-20

  Sofhia Wirström
så underbart diktat
jag ser allting framför mig
2016-04-20

  stig wikman
Man riktigt känner
juninatten här.

KRAM FRÅN SW.
2016-04-20

    carinamnm
Så vackert! Lite vemodig men ändå finns ett stråk av förtröstan.
2016-04-20

  Ninananonia VIP
Fin dikt.. för dem som älskat
2016-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon