Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om oss


jag är en fontän

tunna tunna blad om könet magen bröstet halsen ögonen
jag är en människa

vem satte namnen på hudens religioner
tatuerade in
skrev i knivstil
kulsprutesmatter
konturerna kring oss

jag blir en människa hur jag än försöker rama in flödet
blodet sjunger
samlar ljus

talgoxen knackar på rutan
lär sig efter tredje gången att det är stopp
jag bygger skydd omkring mig
ser ut genom glaset
glömmer lätt att det egna skyddet
är en mur för andra

om öron kunde höra på riktigt
hjärtöron skulle vi ha
öronhjärtan

blodet målar serpentiner
geometriska tecken innanför huden
en dag var jag rasslande torr
huden fullklottrad av namn
försökte bli av med orden vända mig ut och in
äta upp det där löjliga huvudet
som du tror är jag
som samlade mjölkkartonger men ändå inte uppfyllde kraven

smidiga snabba människan vill ha en kontaktyta utan smärta
det går inte!
vår heliga närvaro är som nedmalda träd
fångade i Ikeas bestseller Klippan
den flisade stammen letar efter barken
kronan söker sina rötter
själen sin veranda

fontänen jag älskar är full av duvskit
ser sitt slutna kretslopp
änglarna viskar att våren är här
flaxar vilset omkring
söker en levande att tala till.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-04-21 17:26



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen nära och livfullt skriven!
2016-04-28

  i af apa
blodet sjunger
samlar ljus

det är vackert
& hela texten
med det vackra fula
& äckliga
2016-04-25

  Anya VIP
Innehållsrikt om den tunna tatuerade huden. Tycker mycket om inledningen:
tunna tunna blad om könet magen bröstet halsen ögonen
jag är en människa

Vacker gestaltning.

2016-04-22

    ej medlem längre
smakfullt,
en ovårdad skugga
att lära sig älska
tänker um.

igen+
2016-04-21

  ULJO
Bra text med mycket att ta fram mellan raderna
2016-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP