Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt väsen, min lyrik

Du frågar mig varifrån jag kommer
och jag viskar för dig min lyrik;
i varje textrad en ros av mitt skratt,
en rispa av tyngden jag bär,
en flyende fågel över hav och flod,
en fågel utan bo

Du frågar mig var jag är
och jag svarar dig; min sol är förtvivlad,
den är grå, den är gryende på dagen och
brännande om natten,
ett glödande klot, het mot mitt skinn,
den ger mig ingen ro

Du frågar mig vart jag är på väg
men det vet du väl, att vägar inte finns -
Det är solkatter glittrande i stigar,
som förgrenat sig i tusen och åter tusen
livsöden jag aldrig kommer nå,
men en av dessa stigar ska jag gå




Fri vers av Fröken Stork
Läst 917 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2016-04-23 15:45



Bookmark and Share


  Nina.K
Ja, vissa texter... blir kvar. Tack för en fin text - du skriver rytmisk och fint, det liksom glider iväg, fast stannar ändå...
2016-08-09

  Hestia VIP
Aptitlig. Vacker. Vis.
2016-08-08

  i af apa
fin
även om lite väl för
förutsägbar...

dock, slutet
elegant!
2016-08-02

  catharina.jerbo VIP
Mycket vacker och mycket välskriven!
2016-08-01

  Sandstorm7777
Den är tung, den är lätt, den är vis av erfarenhet men ändå... så bubblar det under ytan. Tycker om.
2016-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Fröken Stork
Fröken Stork