Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Egenhändigt konstverk


SILVERSINNEN

 

 

Björns åldrade visdom

den begär ingen vishets

tolkningsbakgrund mer

den hävdar inget alls nu

 

Björns silversinnen är nu som

en lek med det flyktiga nuet

tankar blir liksom vrakspillror

de flyter omkring i intets rymd

 

sedan kommer klarhetens närvaro

de stilla ögonrörelserna med livliga

yviga gester därtill som gestaltar varat

barndomsminnet den första kärleken i livet

 

men  Björn är en vaken åldring förstås 

han håller sig i form med sällskap dagligen

åker till centrum handlar går på fik pratar

med alla möjliga på sitt lugna fina vis

 

en vänskap som lockar mig att le av vördnad

beröras av det vi skapar mellan oss som bevaras

som ett gyllene ögonblick i tidens stillhets rytm

silversinnet förmedlar den dos av liv vi behöver

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-23 19:08



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Hej medlem av poeter.se

--- våga utmana dig i vardagen ta steget och prata med en äldre person du möter idag, ring en släkting, eller varför inte tala med någon i lokaltrafiken vem som helst

--- det gömmer sig ett budskap till dig i din nästa som får dig att bli en starkare poetisk varelse som gynnar inspirationen
2016-11-14

  Fem hjärtan VIP
Så mycket värme och känsla i din fina text!
2016-04-24

  Marianne Räf
Fint porträtt av en äldre bekant man.
En tillitsfull och ömsint relation! ;D
2016-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP