Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spännande läsning



Nu börjar trafiken.
Scenen är total.
den första silverblanka
chevan
med brun skinnklädsel
glider ut
och tar fart direkt,
det är en sång
och humlan är med,
det är vår
och soltaket åker upp,
solbrillor på,
du fixar håret,
spottar ut ett tuggummi,
in med ett nytt,
älskling vi stannar till
vid den där sjön
och sätter oss
vid den där hällen
och skådar sikten,
yes darling comlete.
dagen förankras,
den slår in
våra allra vackraste
önskningar
i uppfyllning
och roterar runt
ett guldkantat stjärnsystem,
studsar och far
i rätt riktningar
och lossnar och faller
som stjärnstoft,
du har ett invid ditt öga,
vänta så ska jag ta bort,
du vänder ditt ansikte
mot mej
och mitt finger petar
försiktigt och låter det falla
ner på marken.
och kysser med munnen mot.
tittar ut och ser ett regn
av stoft
hela ditt hår
hela min mun
i alla våra innersta vrår
vårt blodomlopp
regntunga skyar
skymningar
hela havet
där vi flyter in i oss.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-24 09:12



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
åh - bara så.
2016-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg