Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Majestät



Det slår
och slår i hundra år
rytmiskt
man går och går
i hundra år
majestätiskt.
bygger och reser
hamnar städer
och världsdelar
runt hela planeten.

Havet förblir orört

tidlöst

böljar det fram
och åter

orubbat.

Men vi dyker i det,
samlar på oss
skatter ur det
och färdas över det
och finner platser

där du finns.

Det slår och slår
och jag somnar
och vaknar
har hjärtat
hela tiden slagit
när jag har varit
långt borta
i drömmarna.

Och jag reser mej
och går och går
i dagar och snår
majestätiskt
bygger nya hamnar
och nya städer
och världsdelar
runt hela planeten




Prosa av Lars Gullberg
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-24 09:31



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Dikten din,den magiska!
Skvalpade runt i sinnet.
Blev sugen på matjes sill
Tack för det. ( med färsk gräslök
och gräddfil,så det kan gå när
man läser dikt!)
;)
2016-04-24

  kerstin skriver VIP
dikten böljar och jag följer den - så bra du skriver!
2016-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg