Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cracovia




Träden hänger ner över buskarna. de håller om varandra
när gatan gråter.
De tröstar varandra, håller av
när natten går bredvid, hem

den går med upplysta gångstigar.
viskar och susar och stöper poetiska inhamrade rader
på varenda sprucken vägg.
streckade linjer korsningar som tickar röd gubbe på asfalt

Gubbarna som spelar boule och biter på fimpen och pratar med lågmäld röst. kvinnorna som matar fåglarna som lätt sitter på handflatan och äter ur den.

Gatan är markerad med gul text på plåtskylt,
namn som betyder något speciellt.
identifierar människor och skapar charmig arkitektur
som den i Krakows g:a medeltida stad.

Och nattens blodröda himmel bär en drömsk tystnad bara månen mumlar, gräver i sina kratrar efter nyckeln in i sitt hus







Prosa av Lars Gullberg
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-08 18:16



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Åh, hamnar ju där i det här fellinifina lågstämda och det nästan luktar stark tobak och svart kaffe från Boulebanan. Tycker om massor
2016-05-09

  överlevaren VIP
Berättande ord, skapar målande bild och ger en tydlig känsla!
2016-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg