Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson Copyright ( C )


Tankar i en Park

Jag gick i sakta mak genom parken
dels för att jag kände mig trött men
även för att jag ville njuta av våren

Ett mjukt regn föll över min kropp -
jag hade med ett paraply - men
känslan av ett lätt vårregn ville jag
inte missa

Koltrasten sjöng och duvorna
pickade i gräset
Luften var sval men ändå frisk och
klar - det kändes så lätt att andas
och det luktade vår med en hög
igenkännings faktor

Hästkastanjens blommor var
sprickfärdiga - och överallt i
gräset blommade krokus i små
grupper

Jag kände mig så rik av att kunna
se och njuta av allt det vackra
samtidigt som jag för en stund
kände mig barnsligt befriad från
vuxenvärldens alla bekymmer

Såg för min inre syn barn som
spelade kula och hoppade hage
- någon snurrade också med en
blå "rockring" ( ni minns) -
och det var JAG!!!

Tyckte plötsligt att regnet tilltagit
men det visade sig vara mina tårar
som rann ner på min kind i en
salig blandning av sorg och lycka

Jag hade känt en stark längtan
tillbaka till dåtiden - men det var
ingen veklig repris - för det fanns
finns bara en nutid - jag visste/vet
- men minnen för evigt finns för
ALLTID!






Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 564 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-24 16:32



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Oh så levande text. Sån underbar blandning av nu och här och minnenas barndomstid. Njutning att läsa och den skänker leenden och glädje och stråk av vemods nostalgi. Jaa!!
2016-07-06

  Solstrale VIP
Du levandegör och ger mer! Fint! :)
2016-05-09

  Lars Hedlin
Så fint förmedlat!
2016-04-28

  Ljusletaren
Underbart ordat och i varje ord som kom din fina känsla fram. Dina ord berör och på ett bra sätt :-)
/kram
2016-04-25

  Palett
En nostalgisk text från ljusa barndomsminnen !



2016-04-24

  stig wikman
VACKERT LINDHA.

Natur och barnlek
i samma paket.

KRAM Å APPLÅD TILL DEJ.
2016-04-24

  soligajag_1 VIP
Sån underbar poesi om känslan att önska man va en liten flicka med denna rockring runt höfter och mage , sedan försöker man 'rocka loss' men rockringen dalar ner till marken .
DU fick mina ögon att tåras med Vännen.
Magisk promenad du hade i naturens vackra miljö.
Så fint foto till poesin!
2016-04-24

  Änglaögon
En vacker tillbakablick, minnen att vårda om.
2016-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson