Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nostalgi på besök

Nostalgin knackade på samtidigt med mörkret en fredagskväll
Jag tog emot henne och tyckte samtidigt det var lämpligt att öppna en flaska vin
TV:n stod på och gav mig den vanliga brännan av passivt blåflimmerljus
Hon hade med sig svart-vita bilder som hon la i knät på mig
Vinet avdunstade i takt med tankarna
Färger, ljud och lukter blandades gränslöst
Jag såg en barfota pojke i solljus med tom blick
Oklart vart han var på väg
En bekant blick
Le då för sjutton! tänkte jag, du har ju hela livet framför dig
Mörkret var nu så tätt inpå att jag till och med hörde det
Lilla pojke du kan vara trygg, förstår du inte det?
Pulsen trummade, nu som då, spelade med
Min första cykel, första dagen i skolan, på sängkanten bredvid hon som var så lätt att tycka om...
Sista glaset dracks ur
Hon lämnade mig i all hast, med bilderna kvar
Mörkrets omsorgsfulla värdinna bjöd in mig till sömn
Berusningen var total
Ett snett leende på mina läppar där jag somnade medan hon viskade i mitt öra
-Le för sjutton, du har hela natten och halva livet kvar

R M Werner






Fri vers av R Werner
Läst 286 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-04-24 19:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R Werner
R Werner