Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min plats hos dig

Livet är grisen i säcken från upprätt ställning,
en opera av oskuld och förbannad rädsla,
en ständig jakt på genvägar och okomplicerade förhållanden.

Du faller så djupt var gång från den högsta av toppar och fallet
blir alltid dramatiskt,
men du överlever och du har alltid lämnat slagfältet ståendes och
utan några bestående skador.

Jag är ditt filter,
din ömma bomull när taggtråden inhägnar revir,
Jag är din godnattsaga som kysser dig till sömns medan
orosmolnen sakta drar förbi med ovädret i natt.

Problem som etsar sig fast i tankar som aldrig kan elimineras
av egen kraft. Där sockervattnet alltid avdunstas innan det
hinner avsmakas.

Aldrig är det så grönt på andra sidan ån som när regnet lokalt öser
ner över oskyldig hjässa och naken kropp. Längtan som målar strimmor
av ljus på en svärtad grafittavla och minner om livets skepnad i dess linda.

Där är min plats hos dig,
att låta din ångest filtreras genom mina vener,
låta din rädsla passeras och renas tills du åter
föds till en värld utan oförätter, orättvisor och cynism.

Inget slår så hårt som ensamhet,

oroa dig inte,

jag är alltid, ständigt och evigt där och
plockar upp spillrorna av vackra blickar,
underbar framtidstro
och ljusnande vår,

spelar ingen roll om världen kollapsar
himlen rasar
och Universum exploderar

du har mig här
precis bredvid

och jag håller ditt svaga hjärta i min hand
för allt tid, alltid




Prosa av Max Poisé
Läst 674 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2016-04-28 09:27



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Att alltid finnas till för någon annan, oavsett hur livet ser ut...det är stort...en mycket fin text...
2016-05-04

    ej medlem längre
kärleksfullt från n far till ett barn. bra.
2016-05-02

  Anne G
en önskan, men en människa är bara en människa ...men kärleken övervinner ju allt
2016-04-30

  Rise Little One
BM så klart!
2016-04-28

  Gisela Nordell
en så finkärleksföklaring...*sparar*
2016-04-28

  Angel of love
Åh magiskt vackert, sparar denna vackra text.
2016-04-28

  Rise Little One
Oj vilket underbart löfte ... bättre än så får man aldrig ...
2016-04-28

  Blåbäret
Rubriken bär stolt den enda självklarhet du kan uttala dig om. Så självvalt och fyllt av vilja att finnas där invid. Ett genomgående av orubblig kärlek...
2016-04-28

  Ninananonia VIP
Vackert..en fin plats..
2016-04-28

  DominiQueen
Abrakadabra i ordets rätta tyngd
Hokus Pokus oxå dessa två tunga
Ordet, Du är Ordet, och ordet likt Din magi är transformerande och god.

Tack för det Du Är, ger och förmefådlar.
Niger tacksamt, tillgivet och ödmjukt

LOVELIGHT
DominiQue

Skapa Dig en magisk dag
Heart is all you need... and Miracles and more Magic and L o v E light
2016-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé