Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
about people


Vi vill inte ha dig!

vi vill inte ha dig
vi vill inte ha det som gör för ont
den trevliga taxen, pudeln, terriern, lagoma buketten, balkonglådan och gylfen ska vara stängd
aldrig ska några vilda pubeshår spreta här
vi vill bara ha
lugn och ro.

Vi vill inte ha dig för du är för gammal
vem vet vad de där konstiga ljuden betyder som hörs när du rör dig
som något som glappar gluppar, inte sitter fast.

Vi vill inte ha dig
du är för ung
om några år kan du komma tillbaka...
du är för glad helt enkelt
du får oss att verka tråkiga
det tycker vi inte om
vem vet vad det kommer att bli av dig
vi vill vänta och se om du pallar trycket
om du är äkta rakt igenom
vi har minsann också varit unga
vi vet hur det är att vara en sån som du!

Vi vill inte ha dina originella, uppiggande tankegångar just nu
passar sig möjligen att vara genial när chefen har fem minuter över
titta på chefen följ varje förändring i hans ansikte
så vet du
när färgklicken och vitaminkicken som är du kan hoppla i rampljuset
alla gillar dig så mycket om du fyller tomrummet
som följer efter chefens höjda ögonbryn
fattade beslut.

Vi vill inte ha dig
även om du kommer med förslag som generar mer pengar till verksamheten
Du tänker nytt och har kunskap om lagar och system
men Du....
man ska inte vara så pengakåt å tro att förändring alltid leder till det bättre
trevligt och bra att du kan så mycket
men Du det gör oss bara nervösa
vi är nöjda med att vara missnöjda
om vi plötsligt fick pengar att genomföra saker vi drömt om
skulle det bli jättekonstigt.







Övriga genrer av Magdalena Eriksson VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-05-04 21:31



Bookmark and Share


    frun
Jag vill inte ha era tjänstefel, Alrik!
2016-05-10

  Lars Hedlin
Berör inom!
2016-05-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Otroligt bra text, på kornet tagen, om surbullar som lätt hittar fel på andra. Och är missnöjda av naturen.
2016-05-05

  Respons VIP
Du fångar jantelagen i praktiken på ett väldigt tydligt sätt!
2016-05-05

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text om vi och ni!
Manar till eftertanke på det egna jaget.
2016-05-05

  lodjuret/seglare VIP
den menande 'självpåtagna polisen', som i ordpolis eller påpekare', läser och tycker visserligen om texten som sådan, men kanske har fler huvuden än ett tänkt något liknande om och om igen i 'alla tider'. Kanske är det ibland tvunget att skriva andra på näsan eftersom det finns så många insändare, både i tidningen och på internet. Folk som klagar på 'det mesta' för att det är där att klaga på. Å andra sidan kan det inte sägas för ofta, att tyckeriet är fritt, åtminstone där det inte syns som ett brott att tycka till om det mesta.
2016-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP